Rabo Kwart Marathon

1E RABO KWART MARATHON

Na het geweldige succes van de eerste BOEM-tocht voor de 6 tot 14-jarige jonge wandelaars tijdens de Bloesem2daagse kon de jeugd zich ook wagen aan een echte marathon-wandeling. Waar de ‘grote mensen’ op zaterdag 7 oktober een hele of halve marathon wandelden tijdens de traditionele Geuldalwandelmarathon, had wandelvereniging Vilt nu ook een speciale kwart marathon van maar liefst 10,5 km georganiseerd. Op hetzelfde traject van de grote marathon konden door hen de laatste kilometers van het officiele parcours worden afgelegd.

Op 7 oktober was het dus zover. Vanaf 10.00 uur konden de jonge wandelaars – voorzien van Rabo-rugzak, -poncho en –drinkbeker - met hun begeleiders vertrekken vanuit het buurthuis in Stokhem. Een nieuw adres dat voor enkelen nog wat moeilijk te vinden was. Ook voor de kleine groep die met de bus vanuit de Geulhemermolen naar Stokhem was gebracht. Zij stapten uit de bus en liepen aanvankelijk straal langs het kleine buurthuis annex startlokaal zo de verkeerde kant op. Gelukkig kon dit snel worden hersteld en zo liepen een 20-tal wandelaars voor het eerst de Geuldalkwart-marathon, toch een hele belevenis. Het was nog een bescheiden aantal, maar dat had alles te maken met de zaterdag en de nog relatieve onbekendheid van deze nieuwe tocht.

Net als bij de BOEM-tocht konden er onderweg weer spannende opdrachten uitgevoerd worden en foto’s gemaakt worden. Alles rondom het thema de Geul, dat kronkelende riviertje waar deze geweldige tocht langs loopt. En bij het Koetshoes in Valkenburg was er een echte rust met een lekkere appel.

Na afloop waren er trotse gezichten van de jeugd en (o)pa’s en (o)ma’s bij de finish in de Geulhemermolen tussen de grote marathonwandelaars in. Maar die kregen geen medaille en de kwartmarathonners wel…..

Volgende jaar zal de jeugdcommissie de 2e editie organiseren en dan zeker met meer enthousiaste deelnemers. Hou daarvoor nu al zaterdag 6 oktober 2018 in de agenda vrij.

Terug naar overzicht

vOOR MEER INFORMATIE NEEM GERUST VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Klik hier
Website powered by Ondernemerswebsites.nl.