Bloesem2daagse

BLOESEM2DAAGSE 2018 met 2e BOEM-tocht

Op zaterdag 21 en zondag 22 april 2018 organiseert Wandelvereniging Vilt alweer voor de 7e keer het traditionele wandelweekend door de Zuid-Limburgse bloesemwereld. Vanaf 2016 omgedoopt tot een echte Bloesem2daagse met elke dag 5 afstanden. Deze afstanden zijn zoals gebruikelijk weer 8, 14, 21, 28 en 42 kilometer. Op beide dagen is de 8 km ingericht als jeugd- en gezinswandeling met daarin op zondag diverse traditionele educatieve elementen en de tweede BOEM-tocht voor de jeugd van 6-14 jaar. Op beide dagen is het lopen van een dagtocht mogelijk: de bloesemzaterdag en/of de bloesemzondag.

De start vindt dit jaar plaats vanaf het Gemeenschapshuis Groeselt in Gronsveld, Stationsstraat 23. Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving. Het inschrijfgeld voor de 2daagse bedraagt € 8,00 exclusief sticker, te betalen bij de start. De dagtochten kosten € 4,00 per dag. Dit alles inclusief een lekkere versnapering onderweg. Sticker € 0,25. Leden van FLOW en andere erkende wandelverenigingen of bonden ontvangen op vertoon van de bondspas een aantrekkelijke korting van 50%: € 4,00 voor de 2daagse en € 2,00 voor een van de dagtochten. Het IVV-stempel is aanwezig.

Alle routes bieden mooie doorkijkjes in het heuvellandschap en prachtige vergezichten, langs fraaie hoog- en laagstamboomgaarden. Als deze in bloei staan is het hier een waar genot om te wandelen. De 2daagse, waarin je de lente voelt, ruikt en proeft, is een aanrader voor iedere wandelaar, sportief of recreatief, alleen of in gezinsverband of met vrienden. Onderweg kunnen de wandelaars zoals altijd gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Dit alles tegen redelijke prijzen.

De 8 kilometer routes zijn speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen en de jeugdige wandelaars. De zondagse BOEM-tocht is speciaal voor hen ingericht met o.a. een speurtocht en diverse verrassingen. Hierbij zijn op diverse punten van 9.00 tot 15.00 uur educatieve elementen ingericht, zoals oude ambachten, bezoek boswachterswoning, ezelrijden, een heel bijzondere Meccano-stand, demonstraties en een imker, alles gericht op de omgeving. Op zaterdag lopen de wandelaars naar St-Geertruid en Noorbeek (8-14-21 km), terwijl de 28 en 42 km verder gaat naar Veurs (St Martensvoeren). Op zondag gaat het naar Eckelrade en Margraten (8-14-21 km) en Schin op Geul (28 - 42 km). Bij de finish wordt iedereen opgewacht met live muziek.  

Educatieve elementen tijdens Bloesem2Daagse op zondag 22 april 2018

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn er op de 8 km afstand op de zondag een aantal educatie elementen speciaal voor de jeugd met een aantal opdrachten waar prijzen aan verbonden zijn.

De volgende onderdelen staan met marktkramen langs de route.

* Met fruit erop uit: iedere wandelaar krijgt een appel aangeboden.

* Oude brandweerwagen van Valkenburg te bezichtigen.

* Eten Natuurlijk: voedingscoach, geeft informatie aan jeugd op gebied van gezond eten.

* Geologische vereniging Limburg: het bestuderen, onderzoeken van de Limburgse geologie

* Openstelling Huize de Beuk: boswachterswoning uit 1848 het pand is opgetrokken uit kalksteen.

* Mergelland Sjaop: uitleg door vereniging Oos Mergelland Soap, kinderen kunnen schaapjes knuffelen.

* Tent Rabobank in weiland tevens rustplaats alleen voor de jeugd.

* Imker: BEEing Pure met stand en informatie honing die te koop is bij finish.

* Brandijzers: jeugd mag figuurtje branden in stukje hout van boomstam.

* Bemelerhof: Stand met sappen zonder toevoeging van conserveermiddelen, te koop bij finish.

* Stroopbereiding: stand van Ger Graus die een demonstratie geeft in koperen ketel met verkoop kleine potjes stroop.

* Stichting Zuidlimburgs Trekpaard: stand met informatie over Zuid-Limburgse trekpaarden.

* Siersmid: Demonstratie siersmeden deelt kleine sleutelhangers uit aan jeugd

* Meccano: stand van Lambert van der Veeken met een passie voor techniek mooie modellen meccano.

* Ezelvrienden: ezels pendelen een gedeelte langs de route waar kinderen mogen meerijden.

Terug naar overzicht

vOOR MEER INFORMATIE NEEM GERUST VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OP

Klik hier
Website powered by Ondernemerswebsites.nl.